Fento
Veilig en langdurig werken met Fento kniebeschermers
Wanneer u regelmatig in een geknielde houding werkt, is het beter om gebruik te maken van kniebeschermers. Hiermee minimaliseert u knieklachten en kunt u langer aan het werk. Dankzij de juiste drukverdeling, neemt u een betere lichaamshouding aan en ervaart u geen lasten van harde ondergronden. Bij het aanschaffen hebben wij een ruim assortiment met verschillende Fento kniebeschermers.
Kniebeschermers Fento
Kniebeschermers van Fento zijn ontstaan door de behoefte om langdurig te werken. Na jarenlang onderzoek en het uitvoeren van testen, zijn er samen met bouwvakkers en tegelzetters verschillende prototypes gemaakt. Hieruit zijn kniebeschermers ontstaan, die de druk op de knie en het onderbeen verdelen. Het Fento assortiment is vervolgens uitgegroeid tot diverse modellen en uitvoeringen die geknielde werkzaamheden verbeteren. Bij werkzaamheden op de knieën vindt er constant druk plaats en daar zijn uw knieën niet voor gemaakt. In combinatie met harde ondergronden en scherpe randen, kan er op de lange termijn schade ontstaan. Met kniebeschermers Fento minimaliseert u klachten aan de knieën, verlengt u geknielde werkzaamheden en krijgt u de juiste ondersteuning. Dankzij het ergonomische comfort en de hoge slijtvastheid, zijn ze daardoor geschikt voor ruwe omgevingen zoals bouwplaatsen.
Soorten kniebeschermers
Tot het assortiment behoren verschillende soorten kniebeschermers. Fento heeft verschillende varianten die elk anders gebruikt worden en geschikt zijn voor specifieke eindgebruikers. De Fento kniebeschermer 100 is geschikt om te gebruiken met kniezakken op een werkbroek. Dit is ideaal wanneer u regelmatig wisselt tussen lopen en knielen. De 150 variant is meer geschikt voor een thuisklusser of voor werkzaamheden in de tuin. Wanneer u als professioinal aan de slag gaat, dan kunt u gebruik maken van de 200 pro of 400 pro variant. Het verschil hierin zit of alleen de knieën beschermt worden of het gehele onderbeen.
Arbo en wetgeving
Diverse persoonlijke beschermingsmiddelen worden toegepast omdat dit aansluit op de Arbo en wetgeving. Naast dat het een positieve bijdrage levert aan de gezondheid, voldoet u aan de regels en loopt u geen risoco op een boete. Wat betreft kniebeschermers is er op dit moment geen wet- en regelgeving ten aanzien van geknield en gehurkt werken. Dit maakt kniebeschermers niet minder belangrijk, dan adere persoonlijke beschermingsmiddelen die verplicht worden door de Arbo. Stratenmakers, bouwvakkers en tapijtleggers belasten bij hun werkzaamheden de knieën. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat kraakbeenweefsel slijt, met beroepsziekten als risico.
Diverse uitvoeringen
Fento heeft ondertussen verschillende uitvoeringen ontworpen, die elk over unieke eigenschappen beschikken. Zo kunt u de juiste kniebeschermers toepassen op de daarvoor bestemde werkzaamheden. Mede om deze reden hebben wij een ruim assortiment ingericht met de meest gangbare uitvoeringen voor de professional. Daarom kunt u onder andere terecht voor pro-uitvoeringen. De pro-uitvoeringen beschikken over nog meer eigenschappen. Ten eerste is de buitenkant veel slijtvaster en ten tweede krijgt u meer comfort, dankzij een dikkere pad en inlay.
Terrein en veiligheid
Op een bouwterrein zijn er diverse risico's en gevaren aanwezig. Door fysiek zware werkzaamheden, grote constructies, allerlei gereedschappen en veel bewegende onderdelen is het belangrijk om veilig aan het werk te gaan. Dit begint bij het veilig inrichten van een bouwterrein om veiligheid te garanderen voor het personeel en eventuele bezoekers. Hiervoor hebben wij verschillende categorieën ingedeeld zoals: wegbebakening, valbeveiliging, waarschuwingsborden en randbeveiliging. Naast een veilig terrein, is het belangrijk dat werkzaamheden veilig uitgevoerd worden. Met de categorieën persoonlijke bescherming en E.H.B.O. kunt u risico's en gevaren minimaliseren en voldoet u aan verschillende Arbowetgevingen.