Bouwkachels
Efficiënte verwarming tijdens elk bouwproject met bouwkachels
Met bouwkachels zorg je voor een aangename temperatuur op de bouwplaats, zodat er comfortabel en efficiënt gewerkt kan worden, zelfs in de koudste seizoenen. Ons assortiment bevat verschillende elektrische bouwkachels, waaronder elektrische heaters, heteluchtkanonnen, infraroodstralers en andere verwarmingsopties, die speciaal ontworpen zijn voor ruwe werkomgevingen.
Kies de juiste bouwkachel voor jouw project
Tijdens de koudere dagen is een bouwkachel belangrijk om werkzaamheden op een normale temperatuur uit te voeren. Bouwkachels zijn robuust en speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden van werkplaatsen. Je gebruikt een bouwkachel om werkruimtes, garages of bouwlocaties tijdens de koudere dagen te verwarmen. Hierdoor zorgen de bouwkachels voor een comfortabele werkomgeving ongeacht de buitentemperatuur. Ons uitgebreide assortiment biedt elektrische heaters die gemakkelijk een ruimte kunnen verwarmen zonder hinder van ruwe weersomstandigheden, zodat je altijd in een comfortabele omgeving kunt werken.
Veilig verwarmen met elektrische bouwkachels
Als je beschikt over een stroomnetwerk, zijn elektrische bouwkachels de ideale oplossing. Deze kachels werken op 230 volt en zijn uitgerust met hoogwaardige verwarmingselementen en een robuuste behuizing. Omdat ze geen schadelijke gassen uitstoten, zijn ze perfect voor gebruik in slecht geventileerde ruimtes, iets dat veel voorkomt op de bouwplaats.
Hoeveel m3 verwarmt een 2.000 watt bouwkachel?
Wanneer je elektrische heaters in gebruik gaat nemen dan wil je weten hoeveel een heater verwarmt qua oppervlakte. Dit verwarmingsvermogen hangt af van de isolatie en de hoogte van de ruimte. Bij een goed geïsoleerde ruimte heb je 50 tot 75 watt per vierkante meter nodig terwijl dit bij een slecht geïsoleerde ruimte al snel oploopt naar 75 tot 100 watt per vierkante meter. Een kachel van 2.000 watt kan dus ongeveer 20-40 vierkante meter verwarmen, mits de ruimte goed geïsoleerd is.
Populaire bouwkachels met 3.000 watt vermogen
In ons assortiment vind je populaire modellen met een vermogen van 3.000 watt, zoals kachels van Primaeheat en Dryfast. Deze bouwkachels zijn ideaal voor het verwarmen van werkplaatsen en garages, met instelbare temperaturen voor optimale controle over de warmteafgifte. Deze merken staan bekend om hun gebruiksgemak en duurzaamheid, wat ze perfect maakt voor langdurig gebruik.
Wat kost een bouwkachel van 3.000 watt per uur?
Een elektrische bouwkachel met een vermogen van 3.000 watt verbruikt 3 kilowattuur (kwh) per uur. Om de kosten te berekenen moet je vervolgens inzicht krijgen in de elektriciteitsprijs per kWh. Om een voorbeeld te geven qua som gaan wij bij dit onderdeel uit van een elektriciteitsprijs van €0,23 cent per kWh. Wanneer dit het geval is kun je een som maken van 3x0,23=0,69. Dat betekent dat in dit geval een elektrische bouwkachel van 3.000 watt €0,69 cent per uur kost.
Heteluchtkanonnen voor zware omstandigheden
Voor koude seizoenen en bij slechte weersomstandigheden zijn heteluchtkanonnen bijzonder effectief. Ze bieden niet alleen verwarming, maar versnellen ook het droogproces van bouwmaterialen zoals beton, verf en gips. Daarnaast helpen ze vorstpreventie, zodat werkzaamheden zelfs bij lage temperaturen kunnen doorgaan. Heteluchtkanonnen zijn ideaal voor het verwarmen van grote bouwprojecten.
Infraroodstralers als warmtebron
Als je een specifieke plek of materiaal op je bouwplaats wilt verwarmen, zijn infraroodstralers de perfecte oplossing. In tegenstelling tot traditionele bouwkachels verwarmen infraroodstralers direct objecten en oppervlakken, zonder de omringende lucht te beïnvloeden. Dit zorgt voor een efficiënte en gerichte warmtebron, ideaal voor werkzaamheden waarbij directe warmte nodig is.
Belangrijke eigenschappen van bouwverwarming
Bij het kiezen van een bouwkachel is het belangrijk om rekening te houden met het vermogen en de luchtverplaatsing per uur. De luchtverplaatsing wordt gemeten in kubieke meters per uur (m3/u), dus het is handig om te weten hoeveel kubieke meters je ruimte heeft. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen je nodig hebt om deze effectief te verwarmen. Kies een bouwkachel die past bij de grootte van je project.
Alles voor weersinvloeden op de bouwplaats
Elke bouwplaats heeft te maken met verschillende weersomstandigheden gedurende het jaar. Of het nu te nat is en je bouwdrogers nodig hebt, of te warm is en je verkoeling zoekt met airconditioning en koelboxen, wij hebben alles wat je nodig hebt. Bekijk onze klimaatcategorie voor alle benodigde apparatuur om je bouwproject in ideale omstandigheden te voltooien.