Bouwdrogers

Door het inzetten van bouwdrogers kan het droogproces versnelt worden op een bouwproject. Dit houdt in dat vocht uit een ruimte, vloer of muur onttrekt wordt, wat zorgt voor een sneller droogproces bij een constructie. Een bouwdroger is erg handig bij een verbouwing of bij nieuwbouw, waar de ruimtes vaker open zijn. Hierdoor trekt er sneller vocht in bijvoorbeeld de muren en dan zijn bouwdrogers de oplossing. Veelgebruikte modellen op de bouwplaats zijn de Dryfast bouwdroger DF400 en de Dryfast bouwdroger DF800.

Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het kopen van een bouwdroger

Het kopen van een bouwdroger is handig voor een breed scala aan toepassingen. Zo is het inzetten van een bouwdroger essentieel bij bouw- en renovatiewerkzaamheden, waterschade en na brandschade. Op de bouwplaats worden daarom regelmatig bouwdrogers gebruikt, doordat het bouwmaterieel veel vocht bevat. Dit komt veelal voor tijdens de nattere periodes, door regen, vocht en andere weersinvloeden. Het kopen van een bouwdroger verbeterd de kwaliteit van een bouwconstructie aanzienlijk en maakt het werkproces een stuk efficiënter omdat vocht geminimaliseerd wordt.

Belangrijke onderdelen en specificaties rondom bouwdrogers

Elk project is weer anders qua omvang, materialen en vormen. Hierdoor heeft AIC een ruim assortiment ingericht met verschillende soorten bouwdrogers. De reden hiervoor is dat elke professional aan de slag kan met de juiste bouwdroger, die perfect past bij elk project. Houd bij aanschaf rekening met de volgende onderdelen en specificaties:

  • Let op de capaciteit van de bouwdroger, dat meestal wordt uitgedrukt in kubieke meters per uur. De hoeveelheid capaciteit geeft aan hoeveel vocht het apparaat per uur kan verwijderen. Bekijk dus goed hoe groot de ruimte is en of de bouwdroger geschikt is voor deze grootte.
  • Net als bij de capaciteit is het handig om te letten op de luchtstroom. Hoe hoger de luchtstroom van een bouwdroger, hoe efficiënter het droogproces.
  • Afmetingen zijn handig om rekening mee te houden. Wanneer er veel vocht zit in een krappe ruimte, is een DF800 niet gewenst maar een kleinere variant.
  • Wanneer het droogproces plaatsvindt op locaties waar gelet moet worden op het geluidsniveau, dan is dat een goed onderdeel om rekening mee te houden. Een aantal bouwdrogers zijn erg goed in het minimaliseren van vocht maar maken tijdens dat proces wel een hoop geluid. Indien daar rekening mee gehouden moet worden, dan adviseren wij om een stille bouwdroger te nemen.

Het gebruik maken van een bouwdroger

Bij het onttrekken van vocht uit muren, plafonds en vloeren is een bouwdroger een uitstekende keuze. Plaats hiervoor de bouwdroger zo centraal mogelijk in de ruimte, zodat het apparaat zo efficiënt mogelijk de vochtige lucht uit een constructie kan zuigen. De vochtige lucht condenseert vervolgens in het apparaat en wordt omgezet naar zogenaamde condensvocht. Dit wordt vervolgens afgevoerd en opgevangen in bijvoorbeeld een speciekuip of gootsteen. Bij de start van het droogproces is het handig om te weten hoeveel vocht er bestreden moet worden. Vervolgens is het van belang om rekening te houden met de binnen- en buitentemperatuur. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer vocht er wordt losgelaten en hoe sneller het droogproces gaat. Bij het gebruik van bouwdrogers adviseren wij om minstens een temperatuur van 10 graden Celsius aan te houden in de ruimte.

Bouwdrogers ramen open of dicht

Het beste is om de randen dicht te laten bij het gebruik van een bouwdroger. Eventueel is het mogelijk om een ventilator of luchtkachel te plaatsen, voor een goede luchtcirculatie. Indien nodig is het handig om ramen of andere openingen af te plakken met bouwplastic. Afhankelijk van de temperatuur, bestaat de keuze uit een ventilator of een kachel. Indien hier geen beschikking over is, zet dan een rooster open of zet het raam op een kier voor luchtcirculatie. Houd er wel rekening mee dat de temperatuur rond de 20 graden Celsius blijft, voor een optimaal ontvochtigingsproces.

Bouwdrogers s 'nachts aan laten

In theorie mag en kan je een bouwdroger 24 uur aan laten staan. Wel, adviseren wij om regelmatig de machine en het droogproces te controleren. Zorg in de praktijk er dus altijd voor dat er iemand aanwezig is. Wanneer de bouwdroger s ‘nachts aan staat, zorg er dan voor dat de bak, die de condens opvangt, groot genoeg is om niet te overstromen.

Klimaat

Klimaat is een breed begrip en bij ons betekent het dat de temperatuur of het droogproces geregeld kan worden. Op de natuurlijke klimaatprocessen, zoals vocht, regen, vriezen etc. hebben wij geen invloed maar op de gevolgen daarvan wel. Zo zijn er in de afgelopen jaren veel innovatieve producten uitgebracht die een bijdrage leveren aan de temperatuur op een werkplaats en het droogproces van een constructie. Hierdoor hebben wij verschillende categorieën ingericht met ventilatoren, bouwventilatoren, bouwkachels, airconditioning en koelboxen.