Dompelpompen met vlotter
Dompelpompen met vlotter voor automatisch pompen van water
Dompelpompen met vlotter zijn uitstekende apparaten voor het automatisch wegpompen van water. Ideaal als je een ruimte hebt die constant vol blijft lopen met water of als je niet constant op de pomp wilt letten. De vlotter schakelt de pomp automatisch aan en uit, wanneer het ingestelde waterniveau is bereikt en daardoor wordt droogpompen voorkomen.
Dompelpompen met vlotter voor een automatisch proces
Wanneer je in aanraking komt met een ondergelopen ruimte, dan kun je die eenvoudig leegpompen met een dompelpomp. Dit zijn handige apparaten die kelders en kruipruimtes eenvoudig leegpompen. Plaats de pomp in het water, zorg dat de afvoerslang naar een geschikte locatie loopt en het water wordt weg gepompt. Tijdens het pompen heb je de keuze om zelf te letten op het apparaat of kun je gebruik maken van dompelpompen met vlotter. Een vlotter is een schakelaar dat het pompproces automatisch maakt en aan- of uit gaat bij een gewenst waterniveau.
Hoe werkt een dompelpomp met vlotter?
Een vlotter is een extra accessoire voor dompelpompen, die het proces vereenvoudigt. Wanneer het waterniveau in een bepaalde ruimte het gewenste niveau bereikt, gaat de schakelaar aan en wordt de dompelpomp geactiveerd. Een vlotter is een hol apparaat met daarin een stalen kogel. Wanneer een vlotter in beweging komt, beweegt de kogel en wordt de elektrische schakelaar aangestuurd. De schakelaar geeft vervolgens een seintje aan de pomp, middels een rechtstreekse verbinding. Vervolgens wordt het pompproces gestart of juist gestopt. Het is essentieel dat een dompelpomp op tijd stopt tijdens het wegpompen van water. Wanneer er te weinig water in een ruimte ligt en de pomp blijft doorgaan dan komt er te veel lucht in de motor, wat niet bijdraagt aan de levensduur.
Dompelpomp met ingebouwde vlotter
Bij de aanschaf van een domelpomp met vlotter heb je de keuze uit een variant met losse vlotterschakelaar of een variant met ingebouwde vlotter. Een dompelpomp met ingebouwde vlotter is erg efficiënt en zorgt ervoor dat de pomp alleen nog geïnstalleerd hoeft te worden. Bij beide varianten kun je aan de slag met andere werkzaamheden en gaat de dompelpomp automatisch uit. Dit bevordert de productiviteit van het project en de efficiëntie. Wij hebben meerdere dompelpompen met ingebouwde vlotter op voorraad, waarbij je de keuze hebt uit hoogwaardige merken, zoals: Sulzer of Tsurumi.
Specificaties van een dompelpomp met vlotter
Ons assortiment bevat verschillende modellen en verschillende merken. Houd daarom rekening met verschillende specificaties en of die aansluiten op het project. Let daarom goed op onderdelen als capaciteit, opvoerhoogte en vrije doorlaat. De capaciteit staat voor de hoeveelheid water, die de pomp kan afvoeren per minuut. De opvoerhoogte weergeeft de maximale hoogte die bereikt kan worden tijdens het pompen en de vrije doorlaat geeft de grootte van de opening aan, voor bijvoorbeeld zandhoudend water.
Maak een ruimte dweildroog
Wanneer je gebruik maakt van een dompelpomp, houd je altijd een laag water over. Dat komt omdat veel dompelpompen onder water moeten staan en wanneer er te weinig water is, wordt er te veel lucht opgezogen. Dit is niet wenselijk voor het apparaat en daarom kun je dan beter een vlakzuigpomp inzetten. Bij vlakzuigpompen blijft maar één tot drie millimeter water staan, wat ook wel 'dweildroog' betekent.
Watervoorzieningen voor elk project
Op bouwprojecten zijn de juiste watervoorzieningen erg belangrijk. Dit geldt voor zowel het aanleggen van een waternetwerk tot het juiste apparatuur om wateroverlast te bestrijden. Zoals hierboven met dompelpompen met vlotters, kunnen wij elk project voorzien van een waternetwerk of ervoor zorgen dat wateroverlast verleden tijd is. Hiervoor hebben wij verschillende categorieën ingericht met bouwwaterputten, standleidingen, dompelpompen, Geka koppelingen, Storz koppelingen, tapkranen, tyleen en slangklemmen.